Избори 2022

Стевандић у Требињу: Очекујемо један посланички мандат из Херцеговине

Уједињена Српска представила је вечерас на централној трибини у Културном центру Требиње кандидате за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 9 и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице 3.

Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске и носилац листе за Народну скупштину РС из Изборне јединице 3 је истакао да очекује да ће поред једног сигурног мандата бити довољно гласова за компензацију у Народној и Парламентарној скупштини.

„У овом моменту по нашим процјенама имамо директне мандате у седам Изборних јединица, од чега у две Изборне јединице – Бањалука и Бирач очекујемо два мандата, те један сигуран мандат у Парламентарној скупштини. Ти резултати су нам само повод да наставимо водити кампању на исти начин и да је довршимо на најбољи могући начин. Уједињена Српска је са пете постала трећа најјача политичка партија“, рекао је Стевандић.

Уједињена Српска подржава кандидате СНСД-а за инокосне функције – Милорада Додика за предсједника РС и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.

„Наши коалициони партнери за инокосне функције имају предност у односу на опозиционе кандидате, а предност ових кандидата осигурана је подршком Уједињене Српске. Рјешења која смо понудили у економском, друштвеном, енергетском и привредном сектору препозната су од стране грађана, али ми сматрамо да увијек можемо боље”, навео је Стевандић.

Милан Ковач, носилац листе за Народну скупштину РС из Изборне јединице 9 каже да је Уједињена Српска одавно већ спремна за постизборни период.

„Ми смо већ припремили нацрт закона о забрани располагања државним капиталом у јавним предузећима од стратешког интереса за развој Републике Српске, јер вјерујемо да ћемо тако најбоље заштити ресурсе и равномјерно развијати сваки дио Републике Српске. Рјешења у области пољопривреде која већ постоје, морају бити подигнута на виши ниво, и у оквиру закона да дају бољу гаранцију за заштиту друштва и пољопривреде”, рекао  је Kовач.

Мијат Шаровић, кандидат ове странке за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице 3 је истакао да је Уједињена Српска кохезивни политички фактор у РС.

„Странка која мисли на сваког човјека у РС и без обзира на различита мишљења, сваки грађанин РС је значајан и сваки педаљ Српске је битан и тиме немамо право да калкулишемо”, навео је Шаровић.

Вечерашњој централној трибини у Требињу присуствовао је и предсједник Градског изборног штаба СНСД-а Мирко Ћурић.

Подијели...
Извор
РАДИО ТРЕБИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!