Република Српска

Почела исплата од 750 КМ помоћи незапосленим родитељима са четворо и више дјеце (ВИДЕО)

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да је почела исплата помоћи од 750 КМ незапосленим родитељима са четворо и више дјеце, те додала да је до сада извршена уплата за 365 породица у износу од 274.000 КМ.

– Овај пројекат ће сигурно имати највеће ефекте – рекла је Видовићева.

Видовићева је истакла да ће за четири мјесеца ове године то бити помоћ за 750 КМ мјесечно, а од идуће године то ће бити примање у том износу уз приносе и доприносе што значи да ће те породице бити социјално осигурани и имати пензијски стаж што је јако важно.

– То право траје све док најмлађе дијете не буде пунољетно, ми смо спремни то пројектовати и у идућим годинама и да сваке године буде све већа и већа цифра – рекла је Видовићева.

Навела је да је данас почела исплата за онај дио који је унесен у трезор.

– Министарство породице, омладине и спорта уноси колико год дневно буде унесено људи који требају то да добију, ми ћемо то исплатити – рекла је Видовићева.

Видовићева каже да се прво врши исплата за оне породице које су евидентиране у Фонду за дјечију заштиту и ту има негдје око 1.300 породица.

– Министарство за омладину и спорт расписује конкурс и наравно јављаће се и друге породице које нису евидентиране у Фонду за дјечију заштиту и ми ћемо свим тим породицама како пристижу те пријаве континуирано ћемо исплаћивати, нећемо чекати да се то све заврши – рекла је Видовићева.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!