Невесиње

Саопштење из општине Невесиње везано за обуставу саобраћаја у правцу Мостара

Данас је настављена рехабилитација пута Невесиње – Мостар. Пошто се постављање новог слоја асфалта истовремено врши читавом ширином коловоза успостављена је потпуна обустава саобраћаја у зони извођења радова од 8 до 17 часова. Радови се неће изводити недјељом.

Ради потпуније информације за људе који свакодневно путују за Мостар и након више коментара који су се појавили на друштвеним мрежама Општина Невесиње се огласила саопштењем за јавност у којем се подсјећа да је ово пројекат на који се одавно чекало и чија реализација је почела на опште задовољство свих грађана Невесиња.

Руководећи се жељом да пројекат буде завршен што прије и да радови буду по највишим стандардима инвеститор ЈП „Путеви Републике Српске“ и надзор Институт за грађевинарство Бања Лука тражили су од извођача радова да се пресвлачење асфалта изводи истовремено читавом ширином. Оваквo техничко извођење избјегава подужни спој и омогућава дуже кориштење саобраћајнице без оштећења. С друге стране, конфигурација терена са серпентинама такође захтијева овакво рјешење, наводи се у саопштењу.

Из Општине Невесиње наглашавају да разумију проблем људи чије пословне активности захтијевају стални проток саобраћаја, али их моле за разумијевање и стрпљење. Наводе да је са ВЕ Гребак постигнут договор да се и приступни пут за потребе вјетроелектране, када буде подесно, искористи као алтернативна саобраћајница.

Подијели...
Извор
РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!