Република СрпскаСрбија

Детаљи протокола Свесрпског сабора који почиње данас

Свесрпски сабор према протоколу почеће данас сусретом у 16.00 часова на граничном прелазу Рача предсједника парламената Републике Српске и Републике Србије Ненада Стевандића и Ане Брнабић, предсједника влада Радована Вишковића и Милоша Вучевића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

По окончању сусрета предвиђене су изјаве за медије.

Такође данас, у 20.00 часова, у “Ловачкој кући” поред Виле “Мир“ у Београду биће одржан састанак премијера Вишковића и Вучевића, којем ће присуствовати и потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су на данашњој сједници Владе Републике Српске вршене припреме за Свесрпски сабор и да је утврђено неколико меморандума који ће бити верификовани на заједничкој сједници влада Српске и Србије.

У суботу 08. јуна у 9.00 часова у Храму Светог Саве на Врачару биће служена литургија, а у 11.00 часова у Палати Србија почеће састанак највиших званичника Републике Српске и Републике Србије.

Тачно у подне у суботу 08. јуна биће одржана заједничка сједница Влада Републике Српске и Републике Србије у Палати Србија.

Након сједнице биће одржана конференција за новинаре.

У 13.30 часова, у суботу, планиран је састанак високих делегација парламената у Народној скупштини Србије.

Предвиђен је и пријем за народне посланике Републике Српске а према протоколу почеће у 14.30 часова у Народној скупштини Србије.

Од 17.00 часова на Тргу Републике наступиће културно-умјетничка друштва из Српске и Србије.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!