Република Српска

Жељка Цвијановић поднијела кривичну пријаву против Златка Лагумџије

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поднијела је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против Златка Лагумџије, амбасадора БиХ при Уједињеним нацијама.

Како пише “Српска инфо”, први разлог за пријаву је то што је Лагумџија једнострано и самовољно предузео радње у вези са припремом текста и подношења резолуције о Сребреници на усвајање Генералној скупштини УН, без обавезног овлаштења Предсједништва БиХ.

Лагумџија је тиме, наводи се у пријави, прекорачио своја овлаштења уз директно кршење уставног оквира БиХ и гарантованих права три конститутивна народа у БиХ.

“Обављајући дужност амбасадора БиХ при УН дана 5. априла одбио је да прослиједи писмо српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић од 3. априла упућеног генералном секретару УН, чиме је починио кривично дјело напад на уставни поредак из одредбе члана 156 Кривичног закона БиХ, кривично дјело повреда равноправности човјека и грађанина из одредбе члана 145 став 1 Кривичног закона БиХ и кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из одредаба члана 220 Кривичног закона БиХ”, наводи се у пријави.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић одржаће данас у Источном Сарајеву конференцију за новинаре, најављено је из Предсједништва БиХ.

Конференција за новинаре биће одржана у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву са почетком у 17.00 часова.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФОРТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!