Мостар

Српска кућа у Мостару каменована на Божић

Српска кућа каменована на Божић

У мостарском насељу Бијело Поље на Божић је каменована кућа српске повратничке породице Шантић.

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић потврдио је Срни да је синоћ у 23.05 часова Полицијска станица Сјевер добила пријаву да је каменована кућа у власништву лица чији су иницијали Б.Ш.

“Полиција је изашла на лице мјеста и утврђено је да је једним каменом разбијено прозорско стакло. Обављен је разговор и полиција наставља са оперативним радом и проналаском извршилаца”, рекао је Марић.

Софија Шантић, чија кућа је каменована, живи сама, а на Божић су јој у гостима били кћерка и син.

Софија је у изјави Срни истакла да са комшијама има добре односе и да ни са ким није у свађи.

Она је навела да ноћас није спавала и да стално размишља о томе да ли ће се поновити слично.

“У овој кући сам 60 година и никада нисам имала лошу ријеч са неким. Без разлога нападају”, навела је Софија Шантић.

Њена кћерка Биљана каже да је сједила са мајком и братом у кући и да су синоћ у 22.45 часова чули пуцњеве, те да су мислили да је ријеч о петардама јер је Божић.

“Одједном је нешто страховито пукло. Изашли смо напоље, али није било никога. Видјели смо да је разбијено стакло… Не знам какве су ово поруке. Вратили смо се прије 18 година. Овдје смо рођени и са свима смо у добрим односима. Шта се десило не знамо. Узнемирени смо јер се ово догодило на Божић”, каже Биљана.

Према њеним ријечима, полиција је обећала да ће појачати патроле око куће.

“Узнемирена сам, односно више смо тужни него узнемирени”, рекла је Биљана, описујући да је страшан осјећај да се Божић не може прославити у својој кући мирно.

Комшиница породице Вера Шантић каже да су узнемирени и да не жели уопште да прича о томе какве су ово поруке повратницима.

Она је истакла да је веома тешко јер је ово напад на пет жена које саме живе у кућама које никоме ништа лоше нису учиниле.

Шантиће је данас посјетио парох бјелопољски Небојша Радић.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!