ДруштвоЦрна Гора

Ћурић и Петровић са Мандићем: Хидропотенцијал Билећког језера заједнички интерес

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и генерални директор Електропривреде Републике Српске /ЕРС/ Лука Петровић разговарали су у Подгорици са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем.

Састанку, чија је тема била енергетски потенцијали у региону, присуствовали су и предсједник Одбора директора Електропривреде Црне Горе Милутин Ђукановић и предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић.

Када је у питању енергетски сектор, на састанку је било говора о коришћењу хидропотенцијала Билећког језера, које се једним дијелом налази на територији Црне Горе.

“Апострофирано је да се што прије пронађе рјешење како би се дио вода које се налазе у Билећком језеру, а припадају Црној Гори, као и концесије у виду земљишта које је потопљено за потребњу изградње самог језера, валоризују на корист општине Никшић”, поручено је након састанка.

Током састанка, било је ријечи и о изградњи заједничких хидроенергетских објеката, али и коначном рјешавању снабдијевања питком водом Херцег Новог и остатка Боке которске из правца Требиња.

Подијели...
Извор
ТОП ПОРТАЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!