Мостар

Миливојевић: Ћирилица изопштена у Мостару

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да је разочаран одлуком овог вијећа о недозвољавању ћирилице на мостарским улицама, као и сликом која је послата из овог града, али која је, како је истакао, нажалост стварна.

-Све остало је лажна слика мултиетничности. Ако у Мостару нема мјеста да се у називима 15 улица нађе и ћирилица – о каквој равноправности и каквим правима Срба, језику и писмо можемо причати? – упитао је Миливојевић.

Градско вијеће Мостара јуче је усвојило одлуку о адресном регистру овог града и означавању насељених мјеста, насеља, улица и тргова називима, те зграда бројевима само на латиници, те одбило амандман Клуба Срба да се на таблама улица нађе и ћирилица.

Миливојевић је у име Клуба Срба предложио измјену одлуке на начин да називи насељених мјеста, насеља и тргова, те 15 улица у центру града буду исписани и ћирилицом, међутим за тај амандман гласало је 16 одборника, што није било довољно да он буде усвојен.

Осим Миливојевића, те још двоје Срба Наташа Јекић и Владимир Чабрило, за ћирилицу је гласало и 12 Бошњака, те независни одборник Бошка Ћавар. Са друге стране, сви Хрвати били су уздржани и на тај начин оборили амандман. На сједници Градског вијећа није била присутна одборник из Клуба Срба Миљана Ковачевић (ХДЗ).

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!