Привреда

Сутра у Билећи промоција јавног позива за бесповратна средства Владе Мађарске пољопривредницима у Српској

У току је нови јавни позив Фондације за одрживи развој „Прогресус“ за додјелу бесповратних средстава за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње у оквиру пројекта подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Српској.

Пријаве за овај конкурс трају до 14. октобра а сутра, 04. септембра, ће се у скупштинској сали општине Билећа одржати промоција овог програма гдје се могу добити све информације о условима конкурисања на овај програм.

Презентација почиње у 13 часова.

Циљ Фондације и Владе Мађарске је јачање привредних односа између Републике Српске и Мађарске кроз повећање ефикасности и конкурентности пољопривредних произвођача и прерађивача, развој технологије производње, унапређење кориштења капацитета и управљања ресурсима, побољшање услова одрживости и пословања.

Директор Фондације за одрживи развој „Прогресус“ Андреа Јаглица рекла је недавно да је више од 200 пољопривредних машина и прикључака мађарске производње уручено пољопривредници у Републици Српској у оквиру првог програма подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!