Република Српска

Промјене за одлазак у инвалидску пензију. Ево ко ће од сада разматрати захтјеве

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске саопштио је да ће изворност, оригиналност и комплетност медицинске и радне документације за вјештачење, односно оцјену радне способности, од петка, 18. августа, вршити вјештак у том фонду.

– Фонд ПИО обавјештава осигуранике–подносиоце захтјева за инвалидску пензију да се захтјев за вјештачење, односно оцјену радне способности, убудуће не доставља љекарској комисији Завода за медицину рада и спорта Српске за провјеру формалне исправности и комплетности медицинске и радне документације као и постојање индикација за оцјену радне способности – наведено је у саопштењу.

Наиме, новом Уредбом о медицинском вјештачењу и пензијском и инвалидском осигурању, формалну исправност и комплетност медицинске и радне документације, као и постојање индикација за оцјену радне способности, убудуће ће утврђивати вјештак органа вјештачења у првом степену Фонда ПИО Републике Српске у року од осам дана од пријема захтјева, наведено је у саопштењу.

– Захтјев за инвалидску пензију, након обраде код доктора породичне медицине, надлежне здравствене установе, према надлежној пословници Фонда ПИО, непосредно подноси осигураник, односно послодавац, ако је ријеч о захтјеву за оцјењивање радне способности за запосленог радника – закључено је у саопштењу.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!