Бања Лука

Пензионер донио сону киселину у Фонд ПИО, па пријетио службеници

Пензионер, чији идентитет није саопштен, приведен је због сумње да је пријетио радници Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске (ПИО РС), Д. С, сазнаје “Глас Српске”.

Према нашим сазнањима, он је дошао у Фонд, те из џепа извадио шприц са, како се сумња, соном киселином коју је из шприца попрскао по списима који су се налазили на столу у канцеларији у Фонду, као и по зидовима уз пријетњу да ће сљедећи пут та иста течност завршити некоме у очима.

“Гласов” извор из Фонда ПИО рекао је да је осумњичени мушкарац дошао у Одјељење за финансијске послове прије паузе, гдје је тражио шефа ликвидатуре М. М. који је на годишњем одмору.

-Када је дошао у Одјељење, затекао је в. д. начелницу Д. С. којој је поручио да их је већ упозорио да се не слаже са било којим обуставама на његовој пензији уколико то нису судске обуставе. Након тога је попрскао папире и зидове – рекао је наш извор.

Према његовим ријечима, пензионер има обуставу по извршном рјешењу пореске управе Републике Српске због неплаћеног пореза.

-Он оспорава ваљаност рјешења наводећи да признаје само суд. Лице је познато од раније јер је већ неколико пута долазило и пријетило да ће због обустава доћи до обрачуна – појаснио је наш извор.

У Полицијској управи Бањалука рекли су нам да је полицији случај пријављен јутрос око 9.50 часова.

-Полицији је пријављено да је дошло до нарушавања јавног реда и мира, те је на терен упућена полицијска патрола – рекли су у полицији.

Додају да полиција предузима све мјере и радње у вези са овом пријавом.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!