Бања ЛукаТребиње

Претресима у Требињу и Бањалуци расвјетљена филмска пљачка из Х.Новог

Службеници Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе Требиње Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске заједно са припадницима МУП-а Црне Горе, јуче ујутро су организовали акцију “Ловћен” у којој су претресли неколико локација и одузели око 50.000 КМ, оружје, те три килограма марихуане, саопштено је из МУП-а Српске.

Они су под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, јуче ујутро започели реализацију акције кодног назива “Ловћен” која се односи на расвјетљавање кривичног дјела превара почињеног 12. априла у Црној Гори, гдје је НН особа користећи фалсификовани лични документ подигла са рачуна оштећене новац од око 1,3 милиона евра.

– На подручју Бањалуке и Требиња, извршени су претреси на више локација која користе С. К, И. А. и М. Д, а у којима је пронађено и одузето око 50.000 КМ, већа количина оружја и муниције, наркотичких средстава – око три килограма марихуане, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем горе наведеног кривичног дјела, али и других кривичних дјела – саопштили су из МУП-а.

Раније су медији у региону пренијели информације да је црногорска полиција трагала за женом која је 12. Априла ове године, користећи фалсификована документа клијенткиње Ловћен банке, са њеног рачуна подигла 1,3 милиона евра.

Према сазнањима црногорских “Вијести”, из те банкарске институције дан касније обавијестили су полицију, када је Будванка М. О. рекла да она није захтјевала да јој се исплати новац који је чувала у банци. Из Управе полиције незванично је речено да је тада и утврђено да су новац дали особи која је приложила фалсификовану личну карту на име М. О.

Преваранткиња је, наводно, 11. априла најавила да ће подићи уштеђевину у филијали банке у Херцег Новом, одакле су је, с обзиром да се ради о великом износу, обавијестили када да дође.

Дан касније она је са ранцем ушетала у банку, узела новац и отишла. Превара је откривена када су списи послати централи банке у Подгорици, одакле су контактирали клијенткињу која им је саопштила да дуже од годину није долазила у Црну Гору.

– По налогу тужиоца предузимају се мјере и радње на идентификовању НН особе која је починила превару. Изузети су снимци са надзорних камера које су јасно забиљежиле починоца – казали су тада незванично из полиције.

Интерна истрага

Према ранијим информацијама и у банци Ловћен спроведена је интерна истрага. Из те банке су раније саопштили да је НН лице уз употребу фалсификованих докумената починило преварну радњу на штету њиховог клијента. Казали су и да су упознали надлежне са догађајем и да ће дати максималан допринос да се утврде кривци.

– Предузете су све мјере да се оштећени клијент у цјелости заштити, уз напомену да се ради о изолованом случају који је покривен полисом осигурања и који не може утицати на редовно функционисање банке – саопштили су из те банке.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!