Политика

Вишковић се обратио ОХР-у: Убили сте ми оца

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је данас у Народној скупштини Републике Српске да је и сам четири године био жртва ОХР-а истакавши да је због тога што се нашао на тој „црној листи“ преминуо и његов отац.

Вишковић је током расправе о измјенама Закона о објављивању закона и других прописа РС који предвиђа да одлуке ОХР-а неће бити објављиване у Службеном гласнику Републике Српске, рекао да је доста данашњих посланика и других функционера било на „црној листи“ ОХР-а, па тако и он.

Нагласио је да је то трајало четири године, да за то вријеме није имао личне документе, али да га нико није позивао да даје неке изјаве и слично.

Затим је додао да је због те ситуације изгубио изузетно драгог члана породице. Објаснио је да му је у то вријеме отац оперисао срце и да је, када је сазнао да му се син налази на „црној листи“ – преминуо.

– Убили сте ми оца – рекао је Вишковић. Оцијенио је да предложени закон не ремети европске директиве и норме.

Подсјетимо, закон је у процедуре упутило 66 посланика НСРС, а циљ је да законски буде регулисано да се у Службеном гласнику РС не објављују одлуке и други акти високог представника у БиХ јер он нема легалитет.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!