Требиње

Нови детаљи бјекства Кинеза из затвора. Ево коме је рекао да је све планирао

Требињска полиција и стража Окружног затвора у Требињу интезивно трагају за држављанином Кине Тенгом Килеијем који је побјегао из затвора и позивају све грађане који примјете човјека са фотографије или имају информације о његовом кретању да то пријаве полицији.

Како сазнаје АТВ Тенг Килеи јуче је побјегао након што су га у требињском затвору посјетили мајка и отац. Управо су њих двоје ухапшени због сумње да су му помагали у бјекству, али су обоје након саслушања пуштени на слободу.

”Родитељи су му дошли у посјету и он им је рекао да планира бјекство. Наводно су га требали сачекати, али досадашња истрага указује да нису успјели да се састану и да међу њима није било контакта након бјекства”, каже добро упућени извор АТВ.

Ухапшен по потјерници Интерпола Пекинг

Килеи се у требињском затвору налазио од 5. септембра када му је Суд БиХ одредио привремени притвор након што је ухапшен по међународној потјерници коју је за њим расписао Интерпол Пекинг у циљу вођења кривичног поступка пред надлежним судом због сумње да је починио кривично дјело ”злочин уговорне преваре”.

По молби за изручење Бироа за истраживање привредног криминала Министарства јавне безбједности Народне Републике Кине Суд БиХ је 12. октобра донио рјешење којим је Тенгу Килеију одређен екстрадициони притвор. По том рјешењу притвор је одређен до 3. марта 2024. године, односно до изручења или нове одлуке суда.

Подјсетимо држављанин Кине јуче је око 11.20 часова побјегао из Окружног затвора у Требињу тако што се, током шетње, помоћу жице од громобрана попео на једну од затворских зграда, те скочио са 12 метара висине. Након скока, чудом је остао неповријеђен и наставио је бијег и за њим је покренута опсежна потрага која је и даље у току.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!