Требиње

Ванредна инспекција у Казнено-поправном заводу Требиње

Министар правде у Влади Републике Српске данас је, издао наредбу о спровођењу ванредног инспекцијског надзора у Казнено-поправном заводу Требиње, са циљем утврђивања чињеничног стања у предмету извршења мјере притвора, као и бјекства притвореног лица.

Ријеч је о лицу иницијала Q.T., држављанину Народне Републике Кине, које се налазило у екстрадиционом притвору по одлуци Суда БиХ, а које је побјегло из Казнено-поправног завода Требиње.

Из Министарства правде поручују да ће, уколико се утврде пропусти у вођењу и организацији рада у Казнено-поправном заводу Требиње, посљедице сносити сви одговорни, у складу са законима који уређују област извршења кривичних и прекршајних санкција.

Министар правде у Влади Републике Српске је, издао још једну, наредбу и то руководиоцима у казнено-поправним установама, на основу члана 12. Закона о извшењу Кривичних и прекршајних санкција Републике Српске, као и члана 63. Закона о републичкој управи.

– Сходно томе, руководиоцима у свим казнено-поправним установама у Републици Српској, наложено је да опште и посебне мјере за одржавање реда и безбједности подигну на највиши ниво. Опште и посебне мјере за одржавање реда и безбједности подразумјевају општу безбједност у казнено-поправним установама, радилиштима и просторима у којима затвореници, притвореници и малољетници бораве и раде, одржавање унутрашњег реда и дисциплине, те безбједност приликом спровођења свих радњи, мјера и поступања из надлежности казнено-поправних установа у Републици Српској – наведено је у саопштењу Министарства правде.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!