Република Српска

Од сутра до 14. октобра почињу нове пријаве за механизацију мађарске производње

Пољопривредни произвођачи и прерађивачи у Републици Српској од сутра до 14. октобра моћи ће да се пријаве на нови јавни позив Фондације за одрживи развој “Прогресус” за додјелу бесповратних средстава за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње у оквиру пројекта подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Српској.

Субвениција Влада Мађарске по кориснику је у максималном износу до 25.000 евра или до 70 одсто вриједности набављене машине или прикључка.

У Фондацији је Срни речено да се пријаве могу достављати путем њиховог електронског система за подношење и обраду пријава, те реализацију пројеката /ПОС систем/ на адреси https://pos.forsrpska.org.

Информације о начину подношења пријава и условима јавног позива могу се пронаћи на сајту www.forsrpska.org, а додатне информације могу се добити у канцеларијама Фондације, путем електронске адресе info@forsrpska.org или на број телефона 051/264-820.

Циљ Фондације и Владе Мађарске је јачање привредних односа између Републике Српске и Мађарске кроз повећање ефикасности и конкурентности пољопривредних произвођача и прерађивача, развој технологије производње, унапређење кориштења капацитета и управљања ресурсима, побољшање услова одрживости и пословања.

Директор Фондације за одрживи развој “Прогресус” Андреа Јаглица рекла је недавно да је више од 200 пољопривредних машина и прикључака мађарске производње уручено пољопривредници у Републици Српској у оквиру првог програма подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!