Република Српска

Вишковић ставио тачку на гласине о банкроту Српске. Влада 7 дана прије рока испунила своје обавезе

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Влада Српске данас, седам дана прије рока, испунила своје обавезе и отплатила 336 милиона КМ за обвезнице које су 2018. године подигнуте на Бечкој берзи.

“Желим да обавијестим јавност да смо добили званичну потврду из Беча да је новац већ на њиховим рачунима – 336 милиона КМ. Данас је 22. јун, што значи да је Влада Српске седам дана прије рока испунила своје обавезе”, рекао је Вишковић Срни.

Вишковић је подсјетио да се у претходном периоду доста спекулисало о томе да Република Српске нема капацитет да измирује своје обавезе, док су, како каже, душебрижници прогнозирали да ће 28. јуна банкротирати, односно да неће моћи да отплати обвезнице које су 2018. године подигнуте на Бечкој берзи.

“Није ми био проблем када то говоре људи из Сарајева или када то говоре људи из неких амбасада, али је вријеђало интелигенцију када то говоре људи из Републике Српске који су се на неки начин радовали да Српска не испуни своје обавезе. Међутим, морам их све разочарати”, рекао је Вишковић.

Он је истакао да ће Влада Српске испуњавати све буџетске обавезе и у наредном периоду без икаквог застоја.

“Република Српска је финансијски стабилна и ликвидна и порука грађанима је да слушају представнике институција, а ови душебрижници могу сада ићи на годишњи одмор”, рекао је Вишковић.  

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!