Привреда

Мљекара „Пађени“ шири производњу. Почиње извоз у Аустрију, Њемачку, Шведску и Данску

Билећка мљекара “Пађени” ове године планира проширење производње и тржишта, јер би ускоро требала да крене са извозом производа у Аустрију, Њемачку, Шведску и Данску, изјавио је данас Срни директор и оснивач мљекаре Ненад Вукоје.

Вукоје је истакао да им је приоритет домаће тржиште на које пласирају 90 одсто производа, а да извозе и у Србију, Црну Гору, Хрватску и Словенију, а ускоро би требало да повећају извоз у ЕУ.

Он је подсјетио да су билећку мљекару недавно посјетили представници ЕУ, који су дали позитивно мишљење да могу да наставе са извозом јер раде по свим европским стандардима.

Вукоје је напоменуо да сада, међутим, постоје препреке једино за извоз у Србију због великих контрола и наплате при извозу робе, која некада на граници чека и по 15 дана, те нагласио да им то много отежава посао и да би те препреке требало уклонити.

Он је напоменуо и да мљекара “Пађени” константно запошљава нове људе, наводећи да имају око 170 радника, да су ове године запослили десетак нових, а до краја године планирају да упосле још неколико људи.

“Купујемо нову опрему која ће бити постављена до августа да бисмо могли обрадити све количине млијека. Ове године планирамо да отклонимо уска грла у производњи сирева и павлаке, а реализујемо и пројекте енергетске ефикасности”, рекао је Вукоје.

Он је истакао значај мљекаре “Пађени” за развој сточарства у Херцеговини и Републици Српској јер су, како је рекао, кооперантима загарантована сва давања и имају велику сигурност да се баве производњом млијека, што ће остати и убудуће.

“Ко год одлучи да се бави сточарством, ми га прихватамо. Производња млијека сваке године биљежи раст, која ће и ове године бити за око 10 одсто већа”, указао је Вукоје.

Он је навео да билећка мљекара откупљује млијеко више од 700 коопераната, а, осим са подручја Херцеговине и других предјела Републике Српске, у посљедње вријеме откупљују и од произвођача из Бијељине, као и са двије фарме из Федерације БиХ.

Вукоје је подсјетио да мљекара “Пађени” послује од 1999. године и да прерађује мјесечно више од два милиона литара млијека.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!