Република Српска

И кандидат за предсједника Републике Српске осумњичен за продају диплома

Зоран Калинић, који је био кандидат странке Наша прича Република Српска за предсједника Републике Српске на протеклим Општим изборима БиХ и декан Независног универзитета Бањалука – НУБЛ, један је од осумњичених за издавање лажних диплома у акцији „Кластер“.

ФОТО:Наша Прича

Калинић је, заједно са још неколико особа, под истрагом Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) због сумње у издавање незаконитих диплома и низ других неправилности.

Такође, Калинић се у августу нашао у жижи јавности као декан НУБЛ-а због мистериозне приватне средње медицинске школе „Петар Кочић“ у Бањалуци која се налазила у просторијама овог факултета. Приватна медицинска школа тада се нашла под инспекцијом Министарства просвјете и културе РС, гдје су утврђени пропусти у раду.

У акцији „Кластер“ обухваћено је неколико приватних факултета из Бањалуке: „Апеирон“, Независни универзитет Бањалука – НУБЛ, Универзитет за пословне студије – УПС, „Прометеј“ и Универзитет за пословне студије и менаџмент – ПИМ.

У Тужилаштву БиХ су рекли да је у оквиру акције приведено више радника и високих функционера универзитетских и факултетских установа у БиХ.

„Према прикупљеним доказима, сумња се да су осумњичени незаконитим активностима стекли незаконито више од 600.000 КМ“, навели су из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
МОНДО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!