Гацко

Скоко о именовању у РиТЕ Гацко: Озбиљно врућа столица (ВИДЕО)

Народни посланик Социјалистичке партије Српске Максим Скоко именован је данас за в.д. директора РиТЕ Гацко. То је на телефонској сједници одлучио Надзорни одбор предузећа, прије тога су по други пут у неколико дана дужности разријешили Миодрага Шешлију.

По именовању Скоко је стао пред камеру АТВ-а, а већ ујутру ће у родно Гацко.

“Потпуно сам свјестан да је та фотеља врућа и да то у суштини није фотеља него озбиљна врућа столица из које треба предузети низ активности на сређивању стања у РиТЕ Гацку”, рекао је за АТВ Максим Скоко, нови в.д. директора РИТЕ Гацко .

Макисм Скоко годинама је у електро сектору, радио је и у гатачкој златној коки као руководилац РЈ Термоелектрана у Електропривреди је био извршни директор за техничка питања.

И у матичном предузећу, Електропривреди Републике Српске више пута су говорили о горућим проблемима РиТЕ Гацко. Свих тих проблема свјестан је и нови директор.

Неће каже ударати шаком од сто без велике потребе, покушаће разговором. Гомила проблема га брине а посебно они највећи.

“Проблем је што нема довољно производне радне снаге, с друге стране администрација је на неки начин претрпана да ли из објективних или субјективних разлога то је друго питање али углавном ти људи раде у РиТЕ Гацко. Квалитет угља је горући проблем, количине угља су горући проблем”, истакао је Скоко.

Именовањем Скока на ову функцију гатачки СНСД је изгубио власт у гиганту након пуних 17 година. Нови директор политичка питања данас је оставио по страни.

“Шта ћете ако се потегне питање дуплих функција? Посланик сте а од данас директор?”, питали смо Скока. “Од данас сам в.д. директор на два мјесеца па ћемо видјети, то питање остављамо за другу сферу више политичку него привредну”, казао је он.

Скоков предходник био је билећки одборник СНСД-а Миодраг Шешлија, у фотељи директора РиТЕ Гацко је сједао скоро пет година. Надзорни одбор га је смјењивао и прошле седмице па поново вратио за мање од 24 сата. Данас из одбора поручују да је одлука коначна, барем у наредна два мјесеца.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!