Република Српска

Три успјешна ваздушна медицинска транспорта у једном дану

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске данас су, заједно са техничким и медицинским особљем Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Српске, успјешно извршили два ваздушна медицинска транспорта уз истовремену припрему за реализацију и трећег.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић рекао је Срни да је први транспорт извршен у пријеподневним часовима када је пацијент Г.М. (52) из Требиња, хоспитализован због акутног срчаног инфаркта, транспортован у Општу болницу у Бијељину, у салу за катетеризацију због потребе за хитном коронарографијом и уградњом стента.

Према ријечима Кустурића, одмах након слијетање у Бијељини, тим Хеликоптерског сервиса и УКЦ Српске упутио се ка Источном Сарајеву ради транспорта педијатријског пацијента 12-годишњег А.А. из Невесиња, који се налази у коми, на механичкој вентилацији због погоршања демијелинизацијске болести, због чега је транспортован из Клинике за дјечије билести Клиничког центра Сарајево у УКЦ Српске ради наставка лијечења.

Припадници Хеликоптерског сервиса и медицинско-техничко особље који чине службу ваздушног медицинског транспорта увијек су на располагању грађанима Републике Српске којима је потребан хитан транспорт и већи степен здравствене његе.

Ови храбри људи готово свакодневно изнова потврђују своју професионалност и спремност да буду на услузи грађанима Српске, па и у ситуацијама када је потребно хитно реаговати и успјешно испунити више захтјева за ваздушним медицинским транспортом као што је то случај данас.

У току успјешног извршења данашњег другог транспорта пацијента, овај тим добио је захтјев Опште болнице у Требињу за извршење и трећег ваздушног медицинског транспорта, који је у току.

Од почетка ове године припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске успјешно су извршили четири ваздушна медицинска транспорта.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!