Гацко

Гацко други дан без воде због диверзије. Случај пријављен полицији

Потрошачи у општини Гацко од јуче немају воду. Претпоставља се да је проблем на потезу од изворишта до главног базена, али јутрос ништа званично нисмо могли да сазнамо из предузећа „Водовод“. Наиме, рекли су нам да је директор са екипом на терену.

На позив се јавио начелник општине Огњен Милинковић и рекао да има информацију да радници од јуче покушавају да ријеше проблем.

„Снијег је тамо преко једног метра, што отежава посао. Претпоставке су да је сњежна лавина притисла цјевовод и смањила доток из изворишта у главни базен”, рекао је за Радио Гацко Милинковић.

Додао је да се сви надамо да ће радници убрзо отклонити квар, али да је у овом тренутку незахвално давати било какве прогнозе.

„Кад се проблем ријеши, онда ћемо причати и о одговорности“, изјавио је Милинковић.

Јутрос су из гатачког предузећа “Водовод” саопштили за медије да је утврђено да је до нестанка воде дошло услијед диверзије, која је извршена на изворишту те да је о свему обавијештена полиција у Гацку у Требињу.

Из “Водовода” Гацко навели су да су шахтови обијени, а главни вентил завијен и затрпан. За сада се не зна ко су починиоци.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!