Република Српска

Србија наставља да подржава пројекте у Српској. Ево које општине ће сигурно добити помоћ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће Србија у другом кругу обезбиједити помоћ Сокоцу, Вишеграду, Рудом, као и Невесињу и Дрвару.

Коментаришући помоћ коју је предсједник Србије Александар Вучић најавио за општине у Српској, Додик је рекао на конференцији за новинаре у Зворнику да су о томе причали на састанку, те да је то политика континутита.

– Рекли смо да морамо стабилизовати општине. У прошлом кругу то су биле Козарска Дубица, Невесиње, Костајница, која је преживјела штету, те Дрвар – навео је Додик.

Он је истакао да ће у овом кругу помоћи Сокоцу, Вишеграду, Рудом, вјероватно и Невесињу, Дрвару, и можда још некој општини.

Додик каже да је то Вучић прихватио и подржао.

Он је навео да су раније осмислили политику у којој Србија треба да помогне или да пласира подршку пројектима у свим општинама у Српској и да се тај пројекат завршава и готово да нема општине да Србија није директно интервенисала са подршком неким од пројеката.

Додик је рекао да Вучић треба крајем фебруара или почетком марта да дође и да обиђу неку од тих општина и да промовишу пројекте.

Он је изразио захвалност Србији на подршци на овим важним пројектима и истакао да је веома важно што Србија даје 80 одсто средстава за помоћ у изградњи трасе ауто-пута Рача-Бијељина, што је око 80 милиона евра донација.

Додик је додао да је битно да Србија задржи своју снагу и остане најмоћнија и најважнија земља на Балкану.

– То помаже нама да на прави начин дефинишемо и артикулишемо наше политичке ставове и нашу политику – навео је Додик.

Он сматра да је веома што је Вучић јуче без икаквог оклијавања рекао да нема признања тзв. Косова и да нема дозволе да Србија прихвати да Косово буде члан УН.

– То је нешто што је и за нас важно, јер овдје већина људи на тај начин посматра одговорну националну политику – истакао је Додик.

Предсједник Српске је навео да је Србија, и поред немилих јучерашњих сцена у парламенту, показала демократско лице у коме је Вучић јавности и скупштини ставио на располагање своју политику и могућност да се о њој разговара.

Додик је навео да су неки то злоупотријебили, али да је важно да у Србији постоји шири дијалог о питању Косова и Метохије.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!