Република Српска

Опрез због обилних падавина у наредним данима

Предузеће „Воде Српске“ упозорава на веома обилне падавине наредих дана и позива становништво, институције и привредне субјекте да буду у приправности ради предузимања неопходних мјера заштите од могућег изливања водотока.

Према најавама из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске, од 16. до 20. јануара очекују се веома обилне падавине на подручју Херцеговине, горњег Подриња и Сарајевско-романијске регије, као и на западу Републике Српске, а посебно обилне падавине у том периоду очекују се на подручју Црне Горе.

Због обилних падавина очекује се нагли раст бујичних водотока, као и знатан раст водостаја већих ријека у Републици Српској, саопштено је из „Вода Српске“.

У саопштењу се додаје да посебно забрињава прогноза врло обилних падавина у Црној Гори, због чега је могућ екстремни раст водостаја у сливу ријеке Дрине.

Из Републичког хидрометеоролошког завода најавили су и могућност корекције најављених количина падавина у зависности од даљег кретања прогностичких модела, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!