Привреда

Градња хидроелектране “Дабар” могла би да почне у марту

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да се Влада Републике Српске залаже за максимално убрзање пројекта изградње хидроелектране “Дабар”.

Ђокић је, након састанка у Бањалуци са представницима кинеске компаније “Геџуба” и “Електропривреде Републике Српске”, односно зависних предузећа “Хидроелектране на Требишњици” и хидроелектране “Дабар”, поновио да од свих страна у овом пројекту захтијева да учине додатни напор како би пројекат несметано и без одлагања ишао напријед, саопштено је из ресорног министарства.

-Ово је потребно како би изградња овог објекта кренула што прије, те да редовно извјештавају Владу и ресорно министарство о свим активностима које се спровод – истакао је Ђокић.

На састанку је констатовано да су, у складу са закључцима са прошлог сусрета, спроведене потребне радње и достављени документи Извозно-увозној банци Кине, чиме су ријешена преостала отворена питања и испуњени услови за повлачење кредитних средстава ове банке за реализацију овог пројекта.

Преостало је да банка дефинише тачне датуме за потписивање званичних докумената по којима ће се вршити плаћање одобрених средстава.

Представници компаније “Геџуба” изразили су задовољство оним што је у посљедње двије седмице учињено у погледу убрзања активности на реализацији пројекта.

Према њиховим процјенама, већ почетком марта би, ако се задржи ова динамика, могла почети изградња хидроелектране.

Ђокић је организовао данашњи састанак као наставак сусрета који је одржан 26. децембра прошле године у Бањалуци о теми убрзања активности на реализацији пројекта изградње хидроелектране “Дабар”.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!