Република Српска

Влада Српске: Борцима по 100 КМ

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о исплати једнократне новчане помоћи из буџета Републике Српске у појединачном износу од 100 КМ, борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

– Новчана помоћ биће исплаћена борцима од прве до пете категорије, млађим од 60 година, којима је на основу Одлуке о исплати мјесечног новчаног примања социјално угроженим незапосленим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске од прве до пете категорије успостављена исплата мјесечног новчаног примања, те борцима од прве до пете категорије, старијим од 60 година за које је ажурирана социјална карта, а према којој се налазе у стању социјалне потребе – саопштено је из Владе Српске.

Наводе да ће исплата једнократне помоћи за око 17.000 демобилисаних бораца из ових категорија почети у наредним данима, за шта је у буџету Републике Српске обезбијеђено око 1,7 милиона КМ.

– Ово је до сада четврта исплата једнократне помоћи од 100 КМ демобилисаним борцима у току 2022. године. Једнократна помоћ од 100 КМ, у току ове године, исплаћена је у марту, јуну, септембру и децембру – подсјећају из Владе.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!