Гацко

У Гацку није изгласан ребаланс буџета

Да не цвјетају руже у гатачкој скупштинској већини видјело се и јуче на скупштини општине. Није изгласан ребаланс буџета што би могло изазвати веће проблеме, радници који плату примају из општинске касе могли би остати без ње. На мукама начелник.

„Неће бити плата за одређене општинске структуре, јавне установе, ватрогасну јединицу. Ми смо прије два дана одржали састанак са коалиционим партнерима гдје је било све договорено, имали смо усаглашен став, међутим, преовладали су лични интереси“, рекао је Огњен Милинковић, начелник општине Гацко.

Већина у гатачкој скупштини је 11 руку, фалиле су двије, један одборник СНСД-а није дошао, а одборница ДНС-а своју није дигла. Јована Зеленовић Кундаћина предложила је измјене у ребалансу које нису прошле па је зато каже и оборила овај важан гатачки документ.

„Нисам била за то да ребаланс падне, била сам за то да се усвоји али уз одређене корекције које се тичу егзистенције сваког појединца у Гацку“, истакла је Јована Зеленовић Кундачина, одборник ДНС-а.

У чуду се нашао и први гатачки парламентарац. Рајко Паповић се нада да ће разум преовладати.

„Надам се да ћемо ипак трезвено размишљати посебно када је у питању позиција, да ћемо на наредним засједањима до краја године усвојити и ребаланс буџета“, каже Рајко Паповић, предсједник СО Гацко.

О рату гатачких власти опозиција не жели, жељели су причати о новцу. Пљуштала су питања.

„Од начелника и његових сарадника нисам добила ниједан једини одговор. Сматрам да је то неозбиљно, ако поставим питање као опозиција имамо право да знамо гдје су потрошена средства“, истиче Јелица Бјековић, одборник СДС-а.

Актери ове гатачке политичке саге раније су за АТВ казали да није проблем у скупштинској већини већ у раду кабинета начелника. Траже се смјене појединих челника у гатачкој администрацији. Смјена ће изгледа бити, незванично се сазнаје да је Управна инспекција наложила разријешење в.д. наченика за финансије.

Гачани причају да су се њихови политичари завадили због личних интереса и великих пара.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!