Европа

Ухапшен Драган Вучетић

Бивши директор предузећа “Никола Тесла” Драган Вучетић ухапшен је у Бугарској, сазнаје портал Капитал

Вучетић је ухапшен 16. новембра на аеродрому у Софији, а МУП РС је о томе обавијештен од Окружног суда у Бањалуци, потврђено је за поменути портал.

Вучетић је годинама био недоступан органима гоњења.

Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске поднијела је још у јуну 2015. године извјештај тадашњем Специјалном тужилаштву РС против Вучетића због основа сумње да је као в.д. директора ЈП “Никола Тесла” злоупотријебио службени положај и извршио пословну превару, чиме је овом предузећу узроковао милионску штету.

Предузеће “Никола Тесла” основано је 2012. године са дјелатношћу у области текстила и производње аутомобила, а Вучетић, који је у то вријеме био савјетник Милорада Додика, тадашњег предсједника РС је обећавао масовну производњу електричних аутомобила који ће од “Републике Српске направити најпожељнију дестинацију за инвестирање на Балкану”.

Народна скупштина РС је по хитном поступку, на приједлог Владе, у априлу 2013. године дала безусловне гаранције РС за кредитно задужење предузећа “Никола Тесла”, а тадашњи министар финансија Зоран Тегелтија је рекао да ће лично сносити одговорност уколико овај пројекат не успије.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!