Избори 2022

ЦИК објавио резултате бројања. Ево колико гласова су освојили Додик и Тривићева

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ објавила је синоћ утврђене резултате за предсједника Републике Српске на изборима који су одржани 2. октобра.

Према овим подацима, кандидат СНСД-а Милорад Додик, освојио је 300.180 гласова или 47,06 одсто, док кандидат ПДП-а Јелена Тривић има 273.245 гласова или 42,84 одсто.

Обрађена су сва бирачка мјеста, а било је 5,75 одсто неважећих листића, подаци су ЦИК-а.

Након Додика и Тривћеве највише гласова, 13.760 или 2,16 одсто има независни кандидат Ћамил Дураковић, који је и побиједио у трци за потпредсједника Српске из реда бошњачког народа. 

Давор Прањић, канидат коалиције ХДЗ БИХ,ХСП БИХ,ХКДУ и ХСП који би требало да буде потпредсједник из реда Хрвата има 1.966 или 0,31 одсто гласова.

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је данас, након контролног бројања које је сноћ завршено, донијела допунску Одлуку о утврђивању и објављивању резултата Општих избора у БиХ 2022. године којом су утврђени резултати избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Према утврђеним резултатима за предсједника Републике Српске је изабран Милорад Додик а потпредсједници су Ћамил Дураковић и Давор Прањић.

Допунска Одлука ступа  на  снагу  даном  доношења.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!