Република Српска

Виктор Орбан се обратио народу Републике Српске пред опште изборе у БиХ (ВИДЕО)

Премијер Мађарске, Виктор Орбан, обратио се данас путем видео линка и послао поруке Српском народу пред предстојеће опште изборе у БиХ.

Орбан је рекао да је Додик добар пријатељ Мађарске и мађарског народа, и додао да је поносан на њихово лично пријатељство.

„Мађарска и Србија су сусједи, али Мађарска и Републику Српску сматра својим почасним сусједом. Зато је оно што се код вас дешава и за нас веома битно. Има утицаја на Мађарску и на цијели регион, али наравно утиче и на ваше животе, дакле на животе наших пријатеља“, изјавио је Орбан.

Говорећи о Додику, Орбан је рекао да је он спреман очувати мир и нагласио да је отворен за дијалог.

„Предстоје вам важни избори. Добро познајем вашег предсједника, господина Додика, који је добар пријатељ Мађарске и мађарског народа, а и ја сам поносан на наше лично пријатељство. У њему сам упознао човјека који је спреман очувати мир, који је отворен за дијалог, који се залаже за поштивање Дејтонског споразума, и који увијек и у свим приликама чува интересе српског народа. Одувијек сам га подржавао, зато желим и убудуће сарађивати са њим. Надам се да ћу и након избора имати прилику за то. Бог благословио све Србе на цијелом простору Балкана“, поручио је Орбан.

Општи избори у БиХ одржавају се у недјељу 2. октобра.

Подијели...
Извор
АТВБилећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!