Невесиње

„Српска кућа“ усрећила породицу Гамбелић из Невесиња

За седмочлану породицу Гамбелић из Невесиња коју краси љубав и заједништво данас је био велики празник. Уз помоћ хуманиста и активиста окупљених у племенитом пројекту „Српска кућа“ добили су на дар монтажну кућу од 73 м2 . Кључеве новог породичног дома на пригодној свечаности у Дому културе „Небојша Глоговац“ породици је уручила иницијатор пројекта Горица Додик.

ФОТО:Радио Невесиње

Брачни пар Гамбелић захвалио се свим људима који су помогли да добију кров над главом. Живјели су у скромном дому од 40 квадрата када је до њих стигла радосна вијест да су одабрани за пројекат „Српска кућа“.

 –Било је то велико и пријатно изненађење за све нас. У новом амбијенту лакше ћемо подизати дјецу и обављати послове  ̶ истакла је Велиборка Гамбелић.

Марко Гамбелић иде у четврти разред. Свиђа му се нова кућа, а посебно соба коју дијели са браћом од којих најстарији има 14, а најмлађи четири године.

Горица Додик је од породице добила поклон који јој много значи. Каже да је пресрећна што је прва кућа направљена у оквиру пројекта донијела радост вишечланој породици.

  – Овај осјећај се не може описати и јако ми је драго да смо покренули ову акцију и да су људи пресретни, поготову дјеца  ̶ истакла је она, нагласивши да је главни циљ пројекта да се помогну породице са четворо и више дјеце, посебно оне социјално угрожене.

Координатор пројекта Јелена Трнинић Милићевић каже да су поносни на овај пројекат. Истиче да је кућа у Невесињу посљедња кандидована, а прва изабрана за реализацију. Најавила је да ће ускоро још двије вишечлане породице из Лакташа добити кров над главом.

Директор АТВ-а Срђан Кевац, медијске куће која је прва дала подршку пројекту, каже да је ова хумана прича показала да је могуће пружити помоћ без обзира у каквој се ситуацији налазимо. Он је потврдио да је АТВ највећим дијелом финансирао иградњу куће и да је медијски промовисао читав пројекат.

ФОТО:Радио Невесиње

Начелник општине Миленко Авдаловић истако је да је ова акција вриједна сваког поздрава и поштовања.

  −Гамбелићи су живјели у доста скромним условима, а од данас имају на располагању савремену кућу и то нас све радује  ̶ рекао је Авдаловић, захваливши се посебно дародавцима из Бањалуке и Лакташа који су уложили највише новца и труда у овај пројекат.

Активиста пројекта из Невесиња Наташа Ђогић зaхвалила се иницијаторима пројекта „Српска кућа“ Горици Додик, Биљани Петковић и Јелени Трнинић Милићевић, директору АТВ-а Срђану Кевцу, активистима из Невесиња, Општини Невесиње, Борачкој организацији, Центру за културу „Небојша Глоговац“ и свим институцијама и људима добре воље који су помогли да се реализује овај племенити пројекат.

У поетско-музичком програму који је поводом уручења кључева породици Гамбелић приређен у Дому културе учествовали су ученици ОШ „Ристо Пророковић“, полазници вртића „Света Евгенија царица Милица“, етно групе „Свети Димитрије“ и „Симонида“ и Плесни клуб „Летс денс“.

ФОТО:Радио Невесиње
Подијели...
Извор
РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!