Вјера

Мјештани за пола године саградили нови храм

Мјештани села Орашје у требињској регији Зупци за пола године су, поред темеља старе Цркве Свете Текле, саградили нови истоимени храм за чији довршетак су Орашани у недјељу организовали донаторско вече и сакупили 6.370 марака, што ће, са недостајућих 5.000 марака, бити довољно да се заврши цјелокупан храм, заједно са велелепним каменим иконостасом.

што смо и остварили“, наводи даље Ратковић.

Он напомиње да ниједан фенинг није отишао гдје не треба и са тачном прецизношћу наводи да је до сада прикупљено 57.710 марака, углавном донација мјештана и њихових пријатеља, али су од те суме значајан дио од 22.500 марака донирала и предузећа енергетског сектора, попут „Електрохерцеговине“, ХЕТ-а, „Електропривреде РС“, као и „Воводода“, док су сами мјештани у материјалу обезбиједили још око 15.000 марака, одрадивши на изградњи храма и велики број дневница.

Иако се сви радови приводе крају, за довршетак цркве требало би још средстава која се могу уплатити Црквеном одбору Зупци или се обратити Епархији захумско-херцеговачкој и приморској.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!