Република Српска

Додик: Изградња брзог пута који ће повезати исток Српске стратешки план Владе

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су стратешким плановима Владе Републике Српске прецизирани и већ уговорени радови за изградњу брзог пута који ће повезати источни дио Републике Српске.

– Активности су већ договорене са Кинезима. То је промјена која ће овај крај комуникацијски отворити, смањити изолацију и све оно што је потребно – рекао је Додик на Сокоцу, гдје је данас озваничен почетак реконструкције раскрснице на магистралном путу на улазу у тај град, из правца Сарајева.

Додик је рекао да у овом дијелу Српске има све више привредних активности и да је због тога потребно да се што више ради на путној инфраструктури.

Он је нагласио да су Влада Српске и Дирекција за путеве, уз сарадњу са локалном заједницом Соколац, започела радове који коштају око 11 милиона КМ.

– Локална заједница Соколац имаће добробити од тога – пручио је Додик.

Одговарајући на питање о очекивањима од посјете Русији, Додик је рекао да ће са предсједником Русије Владимиром Путином разговарати о сарадњи и политици.

– Идем тамо да са предсједником Путином разговарам о нашој међусобној сарадњи. Почетком ове године, кад смо се видјели, рекли смо да ћемо се наћи у септембру како би видјели шта треба да урадимо – рекао је Додик.

Он је додао да је вјеровао да ће у Русију отићи са ријешеним проблемом проласка гасовода испод ријеке Дрине.

– Малициозна политика у Сарајеву то није дозволила, али јавност треба да зна да су Руси већ одобрили ту инвестицију и да се чека само формално одобрење – поручио је Додик.

Он је додао да ће бити разговора о политичким стварима, о томе како Русија види развој ситуације, глобално.

– Да видимо како бисмо ми наше политике могли, на неки начин, да планирамо према ономе што чујемо у Европи и Русији – закључио је Додик.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!