Избори 2022Требиње

ДНС из Требиња поручио: Глас за ДНС је “Трећи пут за инфраструктуру, повезивање, посао и плату од 2.000 КМ за 4 године”

Глас за ДНС и Трећи пут је начин да град Дучића и Херцеговачке Грачанице засија пуним сјајем. То је пут који ће довести људе из свијета да виде поглед са Леотара, а наше људе задржати овде са добрим платама и условима за живот и подршком привреди.

То је поручио Ненад Нешић, кандидат ДНС за члана Предсједништва БиХ, током посјете Требињу, заједно са Радиславом Јовичићем, кандидатом за предсједника Републике Српске.

– ДНС је трећи пут који доноси крај постављању баријера међу људима. Баријере ћемо рушити, градићемо аеродроме, мостове и путеве да повезујемо људе. Аеродром у Требињу биће алтернатива Дубровнику. Имаће сталну везу са Србијом. Боља инфраструктура и везе довешће привреднике, а они ће за сваких 30 новозапослених бити ослобођени пореза. Тако ћемо имати раст од пет одсто и просјечне плате од 2.000 КМ, а просјечне пензије од 1.000 КМ – изјавио је Нешић.

Предсједник ДНС је у разговору са грађанима нагласио да је Трећи пут – пут равномјерног развоја Републике Српске од Новог Града до Требиња али да то мора бити паметан развој, а не копирање две исте неефикасне мјере у сваком мјесту.

– Када кажемо да имамо план равномјерног развоја Републике Српске то не значи да за сваки град и општину предлажемо исте мјере, већ да сваком мјесту приступамо са једнаком пажњом развијајући оно што је у том мјесту највећи потенцијал. То су мјере које ће у Требињу подићи туризам и постојеће привредне капацитете на највећи ниво, у Семберији подржати пољопривреднике, а у Приједору сачувати рудник. То је паметан развој – рекао је Нешић.

Радислав Јовичић је рекао да није нормално да се град са таквим положајем и историјом, град са Требишњицом и приморском климом, празни и да је сигуран да се тај тренд може зауставити и преокренути.

– Трећи пут ДНС је пут опстанка и останка овдје. Не може ме нико убиједити да се не може боље од тренутног стања. Сви знамо да може, може ако се ради поштено и посвећено, ако се улаже паметно и ако имамо предсједника Републике који је предсједник сваког, баш сваког грађанина. Е, такав предсједник ћу бити и такву политику води ДНС – истакао је Јовичић.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!