Избори 2022

Додик: У овом тренутку ја сам најбоља понуда за Српску;Јовичић: Бићу предсједник свих грађана (ВИДЕО)

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је, у првом јавном сучељавању кандидата на РТРС-у, да је Република Српска једина одржива у БиХ.

– Када би Република Српска могла, а то је мој циљ, једног дана да настави сама, она би имала све предиспозиције једне државе и ишла би ка томе веома успјешно – истакао је Додик.

Поручио је да ће наставити да се бори за Републику Српску на најбољи могући начин.

– Ја припадам овом народу и човјек сам ове земље. Политику коју сам ја водио, водио сам свим срцем – истакао је Додик и додао:

– У овом тренутку ја сам најбоља понуда за Републику Српску и гарантујем добре контакте са Русијом, Кином, Мађарском, а све ово радим јер волим Републику Српску.

Кандидат ДНС-а за предсједника Републике Српске Радислав Јовичић рекао је, у емисији Српска бира на Радио-телевизији Републике Српске, да ће ако буде изабран, бити предсједник свих грађана Републике Српске.

– Нећу дијелити грађане на то да ли су гласали за мене или не – рекао је Јовичић.

Истакао је да је спреман да разговара са свима у Републици Српској, БиХ, било гдје у свијету, у интересу Републике Српске.

– Мој циљ јесте да вратим достојанство предсједника Републике Српске, и да га вратим у оквире Устава Републике Српске – истакао је он.

Сматра да је у посљедње четири године улога предсједника Српске није била довољно видљива.

– Односи међународне заједнице према државној заједници БиХ, посебно према Републици Српској, нису нимало свијетли – каже Јовичић.

Истиче да је заговорник да се мора наћи простор да се разговара о Републици Српској која мора да буде партнер међународне заједнице.

– Република Српска не тражи тутора, доноси одлуке у име њених органа. Српска мора да има међународно признати статус и равноправан статус у смислу грађења своје политике и да брани своје интересе – поручио је Јовичић.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!