Република СрпскаСрбија

Вучић најавио Свесрпски сабор и сарадњу Српске и Србије на свим нивоима. Предвиђа долазак и до 10.000 људи из Српске

Свесрпски Сабор ће бити велика манифестација и успоставићемо сарадњу на свим нивоима, рекао је предсједник Србије Александар Вучић гостујући синоћ на РТС.

– Мислим да ће доћи 10.000 људи из Републике Српске, али најмање шест до седам хиљада људи а имаћемо и заједничку сједницу влада Српске и Србије – навео је Вучић за РТС.

Каже да ће се кренути са грађењем Музеја жртава Јасеноваца.

Вучић је оцијенио да ће Свесрпски сабор Србије и Републике Српске бити велика манифестација и велика фешта за Београђане, на којој ће наступити више од хиљаду чланова културно-умјетничких друштава из Србије и исто толико из Републике Српске.

Вучић је најавио да ће бити успостављена сарадња на свим нивоима, истичући да ће бити одржана заједничка сједница влада Србије и Републике Српске и да ће бити усвојена заједничка декларација.

Он је најавио да ће сваки министар у Влади Србије и сви директори јавних предузећа имати свог госта из Републике Српске, као и директори музеја, који ће са колегама из Српске потписивати споразуме и меморандуме о сарадњи, што ће чинити и људи из медија.

– Сви треба да виде шта је то што можемо да учинимо, прије свега и увијек поштујући Дејтонски споразум и позивајући неодговорне иностране факторе који руше Дејтонски споразум, увијек оптужујући другога да руши тај споразум – рекао је Вучић.

Додао је да ће на Сабор бити позвани представници Срба из Црне Горе и других земаља региона, истичући да су на тај скуп добродошли сви они који се не стиде своје матице, за разлику од оних других, који за своју критику и кукњаву увијек могу лако да нађу мјесто у Загребу, Подгорици и у другим центрима.

Подсјећамо, Свесрпски Сабор ће бити одржан 8. јуна у Београду.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!