Република Српска

У Лакташима данас отварање погона њемачког ауто гиганта. Запослење за 1000 радника

Нови производни погон компаније “Mahle electric drives Bosnia d.o.o.” данас ће свечано бити отворен у Александровцу код Лакташа, а вриједност ове њемачке инвестиције је око 20 милиона евра.

Свечаном отварању присуствоваће предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић и министар привреде и предузетништва Војин Митровић.

Компанија “Мале” водећи је добављач система за аутомобилску индустрију, а дијелове које производи има сваки други аутомобил у свијету.

Ријеч је о дијеловима за путничка, теретна и радна возила.

Нови производни погон у Александровцу простире се на 30.000 метара квадратних и уједно је међу највећим инвестиционим пројектима у Републици Српској, што потврђује и признање Привредне коморе Српске за најзначајнију инвестицију и допринос у области запошљавања у прошлој години.

Успјешно и позитивно послује више од 20 година, стално унапређујући своје капацитете и производњу.

Циљ пресељења постојеће компаније на нову локацију је повећање производних капацитета, те прилагођавање будућем расту, саопштено је из ове компаније.

Компанија “Мале” запошљавала је око 400 радника прије изградње новог производног погона, а тренутно има око 600 радника, док ће до краја године запошљавати око 800 радника.

Из ове компаније најављују проширење капацитета, те да је почетком 2026. године планирано да има око 1.000 запослених. 

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!