Мостар

Предсједник Србије Александар Вучић стиже данас у Мостар. Један од разлога доласка успотава директног лета за Београд

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је отварање директне авио линије Београд – Мостар веома значајна и за људе из Требиња и околине, као и Западне Херцеговине и да је то прилика за развој партнерских и економских односа Србије и БиХ.

Додао је да ће га данас у Мостару дочекати званичници БиХ и Мостара, као и да претпоставља да ће се на вечери појавити и хрватски премијер Андреј Пленковић јер су нам то партнерске земље.

Један од разлога доласка Вучића у Мостар је успостава директне авио-линије између Београда и Мостара, а како је раније најављено из Ер Србије, српски национални авио-превозник ће до Мостара летјети три пута недељно и то понедјељком, петком и недјељом.

До Мостара ће се летјети авионом типа ембраер 175, лет траје 50 минута, а карте коштају од 56 евра по смијеру, односно од 104 евра за повратно путовање у економској класи.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек рекао је раније приликом потписивања уговора о успостављању линије да ће то позитивно утицати на економски и привредни раст, олакшати културну размјену и допринијети још бољој сарадњи на Западном Балкану.

Предсједник је нагласио да је наше да разговарамо о економији.

– То је добро за наш народ, … карте ће бити веома јефитне и моћи ће да путују људи из Невесиња, Љубиња, Требиња, … сви ће моћи да користе мостарски аеродром. То је и отварање моста и ка Западној Херцеговини насељеној претежно хрватским становништвом – нагласио је Вучић.

Вучић је то рекао гостујући на РТС и оцијенио да је авио линија Београд – Мостар наш интерес, као и интерес БиХ.

– То су наши интереси, то је партнерска земља, идемо у партнество – казао је он.

Вучић је нагласио да је за нас важна та линија, за развој партнерских и економских односа Србије и БиХ.

– Важна нам је као и њима, зато су дали субвенције као и што је и Србија дала – навео је предсједник Србије.

Авио линија Београд – Мостар обновљена је након 33 године и данас први авион Ер Србије полијеће за Мостар, на тој линији летјеће три пута недјељно.

Вучић је казао да ће провести два дана у Мостару. Планирани су бројни састанци са политичарима у оквиру мостарског сајма, али и представницима православне цркве у Мостару.

Из кабинета предсједавајуће Савјета министара БиХ Борјане Кришто су казали да ће у понедјељак, 15. априла она на Аеродрому Мостар дочекати предсједника Републике Србије Александра Вучића, чиме ће се обиљежити успостава директне авиолиније између Београда и Мостара.

Како наводе, након тога је планиран састанак предсједавајуће Кришто, допредсједатеља Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драгана Човића и предсједника Александра Вучића.

Подијели...
Извор
РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!