Политика

Мирослав Бојић, потпредсједник СНСД-а: Они који су губили неће бити кандидати. Са новом енергијом у локалне изборе

У већини општина и градова гдје је СНСД изгубио на локалним изборима 2020. године имаћемо нове кандидате за начелнике и градоначелнике. Неће мањкати ни изненађења, казао је потпредсједник највеће политичке партије у Републици Српској Мирослав Бојић.

Он је у интервјуу за “Глас” открио докле су стигле припреме СНСД-а о питању предстојећих локалних избора, али и навео шта се дешева када је ријеч о кандидату за начелника Сребренице.

– Има размимоилажења, али вјерујем да ћемо на крају имати кандидата којег ће сви подржати. Српско јединство неће бити доведено у питање када је ријеч о Сребреници – поручио је Бојић те навео и да је тренутно пет имена у игри за кандидата у Бијељини.

ГЛАС: Обишли сте све општинске и градске одборе СНСД-а поводом припрема за предстојеће локалне изборе. Шта даље?

БОЈИЋ: Добили смо комплетну крвну слику сваког одбора. На добром смо путу да тамо гдје год смо имали некакве критичне тачке, то превазиђемо те да све поставимо на прави пут. Реаговали смо у оним одборима гдје смо сматрали да је вријеме за промјене и побољшања. Настављамо са даљим радом и разговорима и уз подршку коалиционих партија идемо на велику побједу на локалним изборима. 

ГЛАС: Почели сте и са откривањем кандидата за градоначелнике, конкретно за Бањалуку. Када ће бити позната и имена кандидата у осталим локалним заједницама?

БОЈИЋ: Имаћемо кандидата у свим општинама и градовима. Неколико имена већ је познато, као што су кандидати за Бањалуку, Лакташе, Козарску Дубицу и још неки. Већина имена биће позната већ до краја овог мјесеца.

ГЛАС: Колико ће “старих” имена начелника и градоначелника поново у трку за гласове?

БОЈИЋ: Биће јако пуно нових имена. Наравно, има и оних који су до сада радили свој посао како треба и који ће поново у борбу за гласове.  Тамо гдје је дошло до одређених промјена структура биће нови људи. Такође, у локалним заједницама гдје смо изгубили изборе 2020. године, односно у већини њих, биће нова имена која ће у битку за локалне изборе. Желимо са новом енергијом да уђемо у ове локалне изборе у пуном капацитету.

ГЛАС: Хоће ли бити неког изненађења у појединим општинама када су у питању имена кандидата?

БОЈИЋ: Биће сигурно у неким општинама изненађења. Ево, на крају крајева, и у Бањалуци смо чули неко ново, нестраначко име и вјерујем да ће наш кандидат бити општеприхваћен од стране јавности. Биће сигурно још изненађења, али за сада нећемо да их откривамо јер се воде озбиљни разговори како унутар одбора, тако и са самим врхом странке. 

ГЛАС: Да ли је коначно дошло до договора о питању кандидата за начелника Сребренице?

БОЈИЋ: Имали смо један круг састанака у Сребреници, али и одређене разговоре у Бањалуци. Има неких размимоилажења. Међутим, сигуран сам да ћемо на крају имати кандидата којег ће сви и подржати и да ће он добити максималну подршку, али и да неће бити никаквог разилажења о питању српског јединства у Сребреници. Имаћемо одређене разговоре о том питању већ идућих дана јер је важно да српски народ тамо има кандидата како би он могао да, поред обављања свог посла, преноси и праву истину о питању страдања Срба у Сребреници. Та општина је за нас једна од стратешки најбитнијих.

ГЛАС: Полемика се води и око Бијељине. Ко би тамо могао бити кандидат за градоначелника?

БОЈИЋ: Имамо неколико имена која се спомињу од стране Градског одбора. Четири, пет имена тренутно је у игри. Убрзо би требало да тај приједлог буде сужен на два, три имена. Изабраћемо најбољег. Сигуран сам да ћемо ући спремни у изборну трку у Бијељини  те да ћемо понудити најбоље рјешење.

Зауставитинаметања 

ГЛАС: Српска је кренула у доношење свог изборног закона након наметања измјена Изборног закона на нивоу БиХ од стране Кристијана Шмита. Како гледате на све то?

БОЈИЋ:  Не видим ништа спорно у томе што је предложен нацрт изборног закона, који треба да се нађе на сједници Народне скупштине и да на крају  буде и усвојен. Не можемо дозволити никаква наметања. Овдје је битно да се договара и разговора.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!