Бања ЛукаРепублика Српска

“Српска те зове“ – У Бањалуци велики народни митинг због резолуције о Сребреници

У Бањалуци, на Тргу Крајине, у четвртак, 18. априла, биће одржан велики народни митинг на којем ће бити исказано незадовољство поводом иницијативе да се у Генералној скупштини УН-а усвоји резолуција о Сребреници.

Организатори поручују да се Република Српска налази под највећим ударима у својој послијератној историји.

“Све оно за шта су се у Одбрамбено-отаџбинском рату борили и изборили најбољи синови наше Републике, данас желе да нам у миру одузму. И није им довољно то што покушавају да нам отму оно од чега живимо, нашу имовину, ресурсе, шуме, ријеке и плодно земљиште. Није им довољно то што желе да нам оспоре право да славимо наш 9. јануар, чиме свједочимо да је Република Српска рођена у миру, а не у рату“, подсјећају организатори.

Још додају да није довољно ни то што нам оспоравају право да демократски бирамо наше представнике, које санкционишу и којима суде на основу нелегалних одлука лажних високих представника.

“Није им довољно то што јуришају на наше институције које су једини гарант наше слободе и опстанка на вијековним огњиштима. Сада су одлучили да потомке жртава геноцида из Јасеновца, Пребиловаца, Гаравица и Старог Брода на Дрини у Уједињеним нацијама прогласе геноцидним народом. Да они који су спроводили геноцид над нашим и другим народима широм Европе и свијета, остатку недокланог српског народа западно од Дрине залијепе етикету која припада њима, а не Србима. Тиме су показали да не желе да одузму само нашу имовину, надлежности, празнике и институције, већ и да понизе и казне цијели један мали, али поносни и слободарски народ“, порука је организатора.

Тим поводом, додају, у четвртак, 18. априла 2024. године, у Бањалуци ће бити одржан велики народни митинг.

“Позивамо вас да се масовно окупимо и заједно изразимо незадовољство поводом иницијативе да се у Генералној скупштини УН-а усвоји резолуција о Сребреници. Да јасно и гласно поручимо да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили. Да високо подигнемо наше тробојке, као симбол отпора свима онима који желе да покоре не само Републику Српску, већ и слободарски дух нашег народа.

Српска те зове, 18. април, 18,00 часова Трг Крајине у Бањалуци!“, порука је организатора.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!