Невесиње

Болница у Невесињу обиљежава 10 година рада (ВИДЕО)

Болница у Невесињу прославља јубилеј – 10 година постојања. Током деценије рада успјели су да обезбиједе најеминентније стручњаке из области хирургије и гинекологије, те да раде најзахтјевније операције из ових области. Уведене су нове дијагностичке и терапијске процедуре, а медицински кадар је прошао додатна усавршавања.

Пацијенти који стижу из свих дијелова Херцеговине, Републике Српске, БиХ, Црне Горе чији се број из дана у дан повећава, услове и медицинско особље Болнице Невесиње оцјењују највишом оцјеном.

Сардања са тимом врхунских стручњака из области хирургије и гинекологије траје већ девет година. Гостујући љекари из Београда, уз домаћи кадар, урадили су више хиљада операција, међу којима су и оне најкомпликованије.

Операције, које се осим у Београду, не раде нигдје у окружењу, у невесињској Болници успјешно обавља свјетски признати и познати хирург Предраг Пешко са својим тимом са београдског Клиничког центра.

У протеклој години амбулантно је лијечено 3.000 пацијената. Хоспитализовано је око 2.300 пацијената, а урађено преко 800 операција. Континуирано набављају и опрему.

– Захваљујући Министарству здравља и Фонду здравственог осигурања добили смо нови ЦТ апарат који је од прошле године у функцији. Посредством акције “С љубављу храбрим срцима” добили смо за наше породилиште транспортни инкубатор и пулсни оксиметар – истакао је директор болнице Велибор Миливојевић.

Посебна пажња посвећена је стручном усавршавању. Осим о новим методама лијечења, медицинско особље прошло је и обуку у области унапређења комуникације са пацијентима.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!