Република Српска

ЕРС добитник награде за најбољег извозника у Србију

МХ „Електропривреда Републике Српске“ добитник је престижне награде за најбољег извозника у Републику Србију коју додјељује Спољнотрговинска комора БиХ.

„Признање Спољнотрговинске коморе БиХ доказ је успјешног и квалитетног управљања овим привредним друштвом“, истакнуто је на церемонии додјеле награда.

МХ „ЕРС“ је у прошлој години на слободно тржиште пласирала 1.175.436.718 KWh електричне енергије. Од тога се чак 582.749.000 KWh односи на извоз на ино тржишта, а у Србију је пласирано (извоз и берза), готово 90 одсто количина струје што је и било предмет награде за најбољег извозника у Србију.
ЕРС је електричну енергију извозила и на тржишта Црне Горе, Словеније, Албаније и Мађарске.

МХ „Електропривреда Републике Српске“ је и у 2023. години успјешно пословала, и очекује рекордну добит Холдинга чему, осим стабилности и доброг управљања системом у великој мјери доприноси и извоз електричне енергије на слободно тржиште.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!