Гацко

Спријечено кријумчарење миграната на подручју Гацка и Српца

Припадници Граничне полиције у Градишци ухапсили су тројицу држављана БиХ јер су у три аутомобила којима су управљали покушали да прокријумчаре 14 страних држављана у граничном појасу на подручју општине Србац.

Ријеч је о осам држављана Бангладеша, пет Непала и једном лицу Пакистана.

О покушају кријумчарења, који је откривен јуче, обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва БиХ.

Припадници Јединице граничне полиције БиХ Требиње ухапсили су Аустријанца и Ирачанина који су откривени у покушају кријумчарења двојице страних држављана, и то Либије и Либана.

Кријумчарење је откривено јуче приликом надзора границе у граничном појасу на подручју Гацка и контролом аутомобила “бе-ем-ве” националних ознака Аустрије, саопштено је из Граничне полиције.

О свему су обавијештени дежурни тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијим су налозима осумњичени, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица предати Тужилаштву БиХ, док су возило и други доказни материјал привремено одузети.

Сви страни држављани су, уз приједлог за протјеривање са територије БиХ, предати припадницима Службе за послове са странцима.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!