Република Српска

Застава Српске са Требевића обасјала читаво Сарајево

Торањ на Требевићу изнад Сарајева освијетљен је бојама заставе Републике Српске.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је рекао да се ради о свјетионику те додао да су свјетионици годинама били водичи бродовима у потрази за сигурном луком и да је брод који је пратио свјетла свјетионика избјегао стијене и мирно пристао.

-Република Српска од стварања има свој свјетионик. Зове се Источно Сарајево. У тај свјетионик су уграђени и свјетле душе бораца и цивила који су себе уградили у Републику Српску. Свијетле и душе живих. Они који су морали напустити своја вијековна огњишта у Сарајеву и поново створити нове животе градећи наше Источно Сарајево. У шест наших општина. Торањ на Требевићу у панславенским бојама заставе Републике Српске је од вечерас нови свјетионик Источног Сарајева и РС. Боје заставе зову у мирну луку нашег народа. Можда ће код некога свјетионик наићи на негодовање. Ти и такви нека знају да је ово дио активности у стварању културе памћења и сјећања у намјери да знамо ко смо и колико дуго постојимо овдје. Много више, а најмање колико и други који имају другачије заставе. Нека живи и расте Источно Сарајево и РС – навео је Ћосић.

Сарајевски медији, преносећи поменуту вијест, констатују како се боје српске заставе виде у читавом Сарајеву.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!