Спорт

Средњошколци из Билеће играју на фудбалском првенству свијета. Такмиче се под заставом Републике Српске

Екипа СШЦ “Голуб Куреш” из Билеће као побједник Малих олимпијских игара Републике Српске игра на Школском првенству свијета у футсалу које се одржава од 7. до 16. октобра у Београду.

Група младих Билећана састављена од чланова ФК Херцеговац су једна од 15 репрезентација које су се претходних дана, подијељених у четири групе, бориле за планетарну титулу и највећи успјех у историји нашег школског спорта.

ФОТО:Илустрација

Шампион Републике Српске се налази у групи “Д” са репрезентацијама Мађарске, Француске и домаћина Србије а на првенству наступају под заставом Републике Српске и службеним називом Република Српска.

ФОТО:Радио Билећа

Нажалост, наши дјечаци поражени су у сва три меча у групи те су тако изгубили шансе да се боре за виши пласман на овом првенству.

Француска, Авганистан, Непал, Бангладеш, Хрватска, Казахстан, Мађарска, Турска, Белгија, Украјина, Бразил и Република Српска су државе које имају своје екипе и које се такмиче у оквиру четири групе на овом првенству. На првенству наступа и осам женских екипа подијељених у двије групе.

Организатор је ИСФ Међународна федерација школског спорта и Савез за школски спорт Србије.

Подијели...
Извор
РАДИО БИЛЕЋАБилећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!