Туризам

Билећко језеро неискориштени туристички бисер. У граду само један мотел и неколико приватних апартмана

Билећко језеро има велики неикориштен туристички потенцијал, од гастрономије, спортског риболова, па до спортова на води, изјавио је Срни руководилац сектора за промоцију туризма у Туристичкој организацији Републике Српске Марко Радић.

– Билећко језеро сада нема ниједан садржај који је интересантан туристима, осим донекле љубитељима спортског риболова и фотографима – истакао је Радић.

Он је напоменуо да би развојем Требиња као регионалног туристичког центра и друге мање општине у Херцеговини могле профитирати, почев од Љубиња до Невесиња, истакавши да сва та мјеста имају потенцијал да буду много више афирмисана.

Када је ријеч о Билећком језеру које је удаљено од Требиња на свега пола сата вожње, Радић каже да за мање пројекте, попут обиљежавања стаза за пјечашење, бицикле, сувенирнице, отварање инфо-центра, изградњу споменика знаменитим личностима попут Оскаровца Карла Малдена који је поријеклом из Билеће, није потребно много средства.

Зашто такве ствари не постоје, Радић каже да треба питати локалне власти и додаје да Билећа данас има само један мотел и неколико приватних апартмана које тек треба увести у регуларне токове пословања.

Он је додао да, као у Билећи, ни и у осталим мањим општинама у Херцеговини скоро да нема хотела или мотела за “туристички почетак”, а да су путеви којима се долази до већине тих мјеста, па и магистрални, у лошем стању, што се, како је рекао, тиче свих нас.

Радић је истакао да је потребно обезбиједити инфраструктуру како би људи могли кроз основне и додатне послове, бавећи се туризмом, да обезбиједе потребе за живот.

– Туризам је један од најпродуктивнијих начина који ће вам на сваку уложену марку вратити петоструко – истакао је Радић.

Према његовим ријечима, не може се рећи да се ствари нису покренуле са нуле када је ријеч о туризму у свим тим општинама, али да се на неке капиталне промјене још чека.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Преко
РТРС
Извор
СРНА

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!