Невесиње

Невесиње наставља асфалтирање приградских улица

У приградском насељу Лапчевине данас је завршена реконструкција Светосавске улице. У питању је највећи инфраструктурни пројекат из Програма асфалтирања улица и локалних путева вриједан 800.000 КМ. Радове је изводило предузеће “Невесињепутеви”.

Реконструисану саобраћајницу која повезује градску зону са приградским насељем Лапчевине данас су обишли представници општинске и републичке власти. Током разговора са мјештанима изражено је обострано задовољство квалитетом изведених радова.

Један од најстаријих становника Лапчевина Јефто Тешановић захвалио се локалној управи што је препознала потребе овог насеља. Каже да је ова улица била доста оштећена и да је деценијама чекала на санацију.

“Сада смо свједоци квалитетно урађених радова који су на корист читавом насељу”, потврдио је Тешановић.

У првој фази која је завршена прошле године урађена је реконструкција 500 метара улице, а данас је завршен наставак у дужини од 330 метара. Осим постављања новог слоја асфалта, урађена је оборинска канализација, потпорни зидови, пјешачка стаза, саобраћајна сигнализација и припрема за електрификацију.

Средства за пројекат реконструкције Светосавске улице обезбијеђена су из донације Владе Србије.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!