Наука

Билећанину признање за студента генерације (ФОТО)

Универзитет у Источном Сарајеву обиљежио је 31 годину постојања и успјешног рада и тим поводом одржана је свечана академија у Административном центру Владе Републике Српске у том граду.

На свечаности су додијељена признања појединцима који су у протеклом периоду помагали развој Универзитета у Источном Сарајеву, као и најбољим студентима и истраживачима.

Ректорова награда Студент генерације дод‌јељујена је најбољим дипломираним студентима факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву у првог циклуса студија Биљани Супић студенту Музичке академије Источно Сарајево, Јелени Симовић Економски факултет Пале, Тијани Јоксимовић Академија ликовних умјетности Требиње, Драгици Гаговић Пољопривредни факултет Источно Сарајево, Тијани Беговић Електротехнички факултет Источно Сарајево, Сави Милојевићу Медицински факултет Фоча, Срећку Илићу Факултет пословне економије Бијељина, Николи Спајићу Православни богословски факултет Свети Василије Острошки Фоча и Медини Талетовић Саобраћајни факултет Добој.

ФОТО:Facebook/Приватна архива

-Посебна је част и задовољство што сам одлуком Ректората у Источном Сарајеву вечерас у Административном центру Владе РС, добио повељу Студент генерације, коју су моји професори оцијенили једногласно  максималном оцјеном, навео је Милојевић.

Свечаностима је присуствовао министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир.

Универзитет у Источном Сарајеву, под називом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. године одлуком Народне скупштине Српске.

Подијели...
Преко
РТРСРТВИС
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!