Наука

Ево колико је првачића уписано у школе у Билећи. Поражавајући подаци у Берковићима

У Основној школи “Његош” у Берковићима у први разред школске 2023/24 годину уписано је само девет ученика, што је поражавајући податак јер је то знатно мањи број ученика него у осталим школама у Херцеговини, изјавио је Срни предсједник Актива директора основних школа регије источна Херцеговина Милорад Надаждин.

Он је навео да је уписано шест првачића у централној школи, а три у подручној школи.

Надаждин је рекао да су све основне школе у регији спремне за почетак нове школске године, те додао да ће бити појачано обезбјеђење ученика.

Према његовим ријечима, у Основној школи “Свети Василије Острошки и Тврдошки” у Требињу биће 71 ученик у првом разреду, а постоје најаве да ће тај број ученика бити већи, јер се у град враћају породице из иностранства.

У Основној школи “Јован Јовановић Змај” у Требињу, како је рекао, у првом разреду у централној школи биће 122 ученика, а у подручним школама 13 ученика, док је у Основној школи “Вук Караџић” у централну школу уписано 87 ученика, а пет првачића у подручну школу.

Он је додао да су у Основној школи “Петар Други Петровић Његош” у Билећи уписана 44 ученика првог разреда, а у Основној школи “Свети Сава” у овој општини први разред похађаће 40 ученика првог разреда, 38 у централној школи, а два ученика у подручној школи у Мекој Груди.

“У Основну школу ‘Свети Сава’ у Љубињу уписан је 31 ученик првог разреда, у Гацку ће први разред похађати 69 ученика, а у Невесињу 84”, рекао је Надаждин.

Он је рекао да је број уписаних ученика у први разред у Требињу на нивоу са претходном годином, као и у Билећи, док је мањи број ученика уписан у Гацку, као и у Берковићима.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!