Наука

Шта се дешава са конкурсима у СШЦ “Голуб Куреш” у Билећи. Републички инспекторат најавио инспекцију

Да би неко добио посао у васпитно-образовним установама у Републици Српској, требало би да прође регуларан конкурс, на коме надлежна комисија бодује његове резултате по пет основа: вријеме проведено на Бироу за запошљавање након стицања одговарајуће стручне спреме; просјек оцјена које је остварио на крају студирања; тест; интервју и дужина радног стажа.

Међутим, свједоци смо да се у Српској на неки начин одржала пракса бивше државе, а то је да на руководећа мјеста у образовним установама често долазе страначки кадрови, који касније и те како могу утицати и на пријем нових радника.

Најновија “спорна ситуација” води нас у Билећу, гдје је у центру пажње већ неколико дана Средњошколски центар СШЦ “Голуб Куреш” и конкурс за наставника економске групе предмета – на одређено вријеме, до повратка наставника са боловања.

Наиме, према писању портала “Директ”, на конкурс, који је расписан крајем децембра 2023. године, пријавила су се два кандидата. Један од њих је Ј.Ђ. Из Требиња, која се обратила овом херцеговачком медију, тврдећи да су бодовања приликом конкурса била нетранспарентна. Прве неправилности, испричала је Ј.Ђ., примијетила је одмах након објављених резултата, а у којима нису били правилно урачунати бодови са Завода за запошљавање, ни за њу, нити за другог кандидата. Да је бодовано правилно, тврди, она би имала предност на ранг-листи и тиме би добила посао.

Након њене жалбе, тврди, комисија је исправила бодове, али не само за Биро, већ и по другим основама, прије свега, резултате теста, због чега је поново остала друга на листи, иако је, како тврди, имала боље раније резултате од другог кандидата.

“У тај дио о Бироу могу да повјерујем, можда су превидјели, али оно што им никако не вјерујем јесте тај тест. Тест носи четири бода, осам питања по пола бода. Односе се на економска питања, а дио их је у вези са стручним испитом. Ми нисмо имали положен тај стручни испит и нормално је да та питања нисмо знали ни урадити, бар ја тако мислим. Како их је знао урадити други кандидат, нејасно ми је”, испричала је Ј.Ђ. за Директ.

Незадовољна резултатима, обратила се школском одбору, подручном одбору, а онда и Републичком инспекторату, из кога су, како је потврђено за “Независне новине” добили пријаву, те су најавили да ће просвјетни инспектори извршити контролу.

Како нам је речено из Инспектората РС, ово није риједак случај да се кандидати жале на конкурсе приликом запошљавања у образовним установама, а да се најчешће жалбе односе управо на бодовање на конкурсу, интервју и слично.

“Исходи тих контрола су различити, од тога да неке представке нису биле оправдане, а неке јесу. Мјера коју ће инспектор предузети зависи од природе утврђене неправилности. У случају пропуста у вођењу записника комисије, наложиће да се евидентирају сви потребни подаци, уколико је дошло до грешке у бодовању наложиће да се понови бодовање кандидата, а уколико сам конкурс није расписан у складу са процедурама, наложиће његово поништавање”, појаснили су из Инспектората Српске.

Ипак, једино на шта инспекција не може да утиче, поручују, јесте интервју.

“Изузев интервјуа, бодови које кандидат може остварити по свим другим основама утврђују се путем математичке формуле. Међутим, бодови остварени на интервјуу представљају искључиво процјену чланова комисије о кандидату, те инспекција у том смислу нема могућности да преиспитује процјену комисије”, кажу из Инспектората.

Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе РС, наводи да они годинама траже да се у свим конкурсним процедурама бодује само оно што је мјерљиво, а то су просјечна оцјена, радни стаж, као и стаж на Заводу за запошљавање.

“Наравно да је и интервју битан, али се и њиме на неки начин може манипулисати. Зато, тражимо да све буде уређено на поштен начин, да добијемо најбоље међу нама. Ми пратимо и радимо у школама и видимо да неки наши лошији ђаци, не најбољи, дођу у позицију из неких разлога, или рођачких, непотизма или по било ком основу, да добију посао, а они бољи остану без посла”, поручио је Гњатић за “Независне новине”.

Са друге стране, Загорка Граховац, посланик Покрета за правду и ред у Народној скупштини РС и по струци просвјетни радник, сматра да су резултати интервјуа један од најизраженијих облика злоупотребе приликом конкурса за запослење.

“Интервју носи три бода, а питања су мотивациона, тако да кандидати мање-више исто одговарају. Али то отвара бројне могућности злоупотребе, јер се ти бодови могу дијелити произвољно и тако поништити бодове који се стекну по другом основу. Знам такође да су кандидати, који се фаворизују, унапријед добијали питања за тест”, истиче Граховчева, која сматра да је школство у Српској у великој мјери уништено.

“У Невесињу смо имали случај да је отворено радно мјесто и људе на Бироу који су компетентни за то, али се нису пријавили. Па их је школа онда позивала да дођу, а они нису хтјели. Имамо и таквих случајева”, наглашава Граховчева.

Треба напоменути да је у 2023. години Републичка просвјетна инспекција у свим областима надзора (предшколско, основно, средње, високо образовање, спорт и култура) извршила око 1.500 инспекцијских контрола, од чега 570 ванредних.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!